Заступник мера одного з міст Одещини погорів на "відкатах" – правоохоронці

Четвер, 4 січня 2024, 15:38

На Одещині правоохоронці викрили в корупції посадовця міської ради, заступника мера.

Джерело: СБУ, Нацполіція, Офіс генпрокурора, співрозмовник "Української правди" в правоохоронних органах

Дослівно поліція: "Використовуючи своє службове становище, правопорушник успішно провернув корупційну схему. Правоохоронці затримали зловмисника щойно він отримав обумовлену неправомірну вигоду у розмірі 51 тисячі гривень. За місцем роботи та проживання чиновника провели обшуки, в ході яких вилучили гроші та інші речі, що становлять інтерес для слідства".

Деталі: За даними джерела УП, йдеться про заступника мера Южного з питань житлово-комунального господарства Дмитра Любівого.

За матеріалами слідства, в обмін на хабар чиновник обіцяв підприємцям перемогу у "будівельному" тендері, який фінансувався з бюджету міста.

У разі відмови платити "відкат", посадовець погрожував створити бізнесменам штучні перешкоди під час розгляду та погодження тендерної документації.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання фігурантом грошей за "дозвіл" на проведення ремонту у приміщеннях мобілізаційного відділу міськради.

Правоохоронці затримали чиновника біля приміщення міськради під час передачі йому всієї суми хабаря.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Слідство звернулось з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади.

За скоєне посадовцю загрожує до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.