Європейська Рада закликала схвалити переговорну рамку для України, щоб невідкладно почати роботу

Четвер, 21 березня 2024, 23:14

Європейська рада пропонує швидко ухвалити переговорні рамки, підготовлені Європейською комісією для України та Молдови, її президент Шарль Мішель сподівається, що переговорні рамки для України будуть затверджені ще під час головування в ЄС Бельгії, яке завершується 30 червня.

Джерело: "Інтерфакс-Україна" з посиланням на висновки Європейської ради, пресконференцію Мішеля, речниця президента Європейської ради Екатерина Кесіндж у соцмережі Х

Дослівно: "Європейська Рада вітає прогрес України та Республіки Молдова у просуванні необхідних реформ на шляху ЄС. На додаток до представлення проєктів рамок переговорів для України та Республіки Молдова Європейська рада пропонує Раді швидко ухвалити їх і невідкладно розпочати роботу".

Також Мішель заначив, що переговорні рамки знаходяться на столі. "І ми запросили Раду працювати швидко з тим, щоб досягати прогресу, і я щиро сподіваюся, що під час бельгійського президентства буде можливим провести першу міжурядову конференцію з Україною", - сказав він.

Передісторія: Європейська комісія розпочала роботу над проєктом переговорної рамки для України – документом, який визначає принципи та процедури ведення переговорів про вступ до ЄС, у січні.