Кортеж Януковича прирівняли до "технічного транспорту"

Понеділок, 5 липня 2010, 15:04

Виявляється, та сама VIP-дорога, якою донедавна одноосібно користувався Віктор Янукович, перекривалася не заради президентського кортежу, а для проїзду... будівельної техніки.

Принаймні, так думає київська влада і переконує у цьому київських водіїв, які по півгодини на день стояли у пробках на Подолі.

 

Як відомо, Гаванський міст у напрямку "в центр" кілька місяців використовувався ексклюзивно для проїзду президентського кортежу Януковича, що неодноразово фіксували ЗМІ.

"Прості смертні" могли їздити Гаванським мостом тільки у напрямку Оболоні. 

Для Януковича було відкрито рух в протилежному напрямку, з Оболоні на Поділ, а на мості було встановлено шлагбаум. Тобто для Януковича у Києві діяла VIP-дорога з "Межигір'я" в центр.

Екс-заступник київського міського голови Денис Басс у відповіді на запит депутата від НУНС Володимира Ар'єва стверджує, що шлагбаум на Гаванському мості у Києві був потрібен, що забезпечувати "пропуск технологічного транспорту для будівельних цілей".

При цьому Басс нагадує, що навколо Подільського мостового переходу ведуться будівельно-монтажні роботи, "які планується завершити у грудні поточного року".

Наприкінці червня рух по Гаванському мосту заборонили у обох напрямках в зв'язку із завершенням будівництва розв'язки.

Тож тепер Янукович знову "літає" дорогами загального користування. Які для нього, звичайно ж, перекривають.

Фото Олександра Сенька, ZaUa.org. Відео - СТБ