Москву накрив дим. Відео

П'ятниця, 6 серпня 2010, 20:14
У п'ятницю Москву накрив дим лісових і торф'яних пожеж, які вирують по всій Росії.

Як повідомили "Інтерфаксу" у департаменті природокористування і охорони навколишнього середовища, у російській столиці рівень чадного газу становив п'ять гранично допустимих концентрацій.

Москвичі розкупили в аптеках марлеві маски, які медики рекомендують для захисту від диму.

Інформовані джерела також розповідають, що у російській столиці за останні півтора місяці відзначено зростання смертності, викликане, в тому числі, впливом аномальної спеки і диму пожеж.

"У Москві, зокрема, смертність в липні зросла на 29,7%", - повідомив співрозмовник, безпосередньо пов'язавши це з "катастрофічною спекою і димовою завісою".

Проте офіційні відомства це не підтверджують.

Крім того, у місті через густий смог почали гинути птахи.

Як повідомили очевидці, на півночі Москви - в найменш забрудненій частині міста - на очах перехожих з неба за короткий проміжок часу впали і розбилися кілька горобців.

Жителі інших районів міста розповідають, що бачили, як каменем падали більш великі птахи - ворони і голуби.

У російському відділенні Всесвітнього фонду дикої природи стурбовані погіршенням екологічної ситуації через пожежі.

Координатор з лісової політики WWF Росії Микола Шматков заявив: "Птахи летять з Москви. Звірі покидають звичні місця проживання в підмосковних лісах. Погано те, що вони кидають свої ніші, "квартирки", і можуть вже не повернутися. А тим, що залишилися, загрожує нестача їжі".

"Ситуація з димом, чадним газом в Москві - це як спати в сільському будинку при закритій пічній заслінці, коли там тліють дрова", - додав він.

Фото ЖЖ-юзерів drugoi, medar та з ФУП