Янукович і К° вшанували ветеранів червоним прапором

Понеділок, 9 травня 2011, 14:28

Під час урочистої ходи з нагоди вшанування 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні прапор Перемоги несли попереду державного, синьо-жовтого прапора.

Червоний прапор був установлений на БТР, який їхав першим.

Потім пронесли штандарти чотирьох українських фронтів.

Третіми йшли воїни почесної варти Міноборони з державним прапором України.

Святкову колону очолив президент Віктор Янукович. Також в урочистостях взяли участь прем'єр Микола Азаров, спікер Володимир Литвин, глава Київської міськдержадміністрації Олександр Попов.

Під час урочистої ходи "Марш Перемоги" столицею проїхали БТР, танк Т-34, автомобілі "Вілліс", ГАЗ-67 з гарматами ПТА та ЗІС-5 з гарматою ЗІС-3.

Під час урочистої промови з нагоди річниці Перемоги Янукович заявив, що його "глибоко обурюють спроби політичних спекуляцій на трагедіях 20 сторіччя".

"Заради дешевої популярності деякі діячі намагаються знов розколоти українців. Переконаний, нам всім вистачить мудрості і терпимості. Ми засвоїли страшні уроки нашої історії, і тієї війни зокрема", - уточнив він.

"Ми пам’ятаємо розмови про ієрархію нації, вищість одних народів над іншими. Це перший крок шляхом розбрату, ворожнечі і найстрашніше пролиття людської крові. Запевняю, держава надасть гідну відповідь всім хто прагне погрітися у кривавого багаття", - заявив президент.

Фото Дмитро Ларін, Українська правда