"Олімпійський" відкрили після реконструкції

Неділя, 9 жовтня 2011, 15:07

У суботу в Києві урочисто відкрився Національний спортивний комплекс "Олімпійський", який стане головною ареною майбутнього Чемпіонату Європи з футболу.

Глядачам показали двогодинне феєричне шоу, в якому взяли участь 2500 волонтерів і більше 500 артистів з усього світу, передає Інтерфакс-Україна.

Парадом по реконструйованій арені пройшли легенди вітчизняного спорту та юніори українських футбольних клубів.

Для гостей церемонії заспівали Гайтана, Таїсія Повалій, Ані Лорак та інші зірки української естради. Завершилася церемонія 40-хвилинним виступом всесвітньо відомої колумбійської співачки Шакіри і піротехнічним шоу.

Реконструкція НСК "Олімпійський" проходила згідно з вимогами УЄФА до стадіонів класу "Еліт" - з новою системою безпеки, збільшенням кількості підходів до стадіону та шляхів евакуації, системи відеоспостереження з моніторами і відеокамерами, інформаційно-комп'ютерними технологіями.

У підтрибунних приміщеннях "Олімпійського" розташовані роздягальні, душові, джакузі, все необхідне для відновлення після матчу спортивних команд. Більше 100 фаст-фудів будуть розташовані по всьому овалу стадіону, безпосередньо в самих трибунах, на арені буде функціонувати більше тисячі санвузлів.

Загальна місткість оновленого стадіону складе 70 050 місць (68 055 для матчів Євро-2012). Серед них 3546 бізнес-місць, 150 місць для інвалідів, 1497 місць для представників ЗМІ, 366 - для спортивних коментаторів. Це найбільший стадіон майбутнього чемпіонату Європи.

Як повідомляє прес-служба МВС, на церемонії відкриття "Олімпійського" порушень громадського порядку не зафіксовано.

На цьому масштабному заході були присутні понад 60 тисяч глядачів, у тому числі, державні діячі та інші "VIP"-персони.

Як повідомлялося, під час відкриття від піротехніки загорівся дах стадіону, вогонь було швидко погашено, ніхто не постраждав.

Фото Дмитра Ларіна