Журналістам показали палату, в якій лікуватимуть Тимошенко

Середа, 4 квітня 2012, 17:11

У середу журналістам провели екскурсію Центральною клінічною лікарнею № 5, де має проходити лікування Юлія Тимошенко.

Під потреби екс-прем'єра виділила цілий блок на дев'ятому поверсі медустанови. Журналістам показали можливу палату Тимошенко, пише Медіапорт.

Вона складається з кількох кімнат. Тут є душова з туалетом, кімната прийому їжі, кімната для зустрічей і сама палата.

В кімнаті - ліжко, холодильник, телевізор, бра, шафи, кухонний і письмовий столи.

За словами головного лікаря ЦКЛ Михайла Афанасьєва, ремонт безпосередньо для Тимошенко на поверсі не робили - його провели ще в серпні минулого року.

"На вікнах вже встановлені відповідні решітки. Система охорони забезпечує як особисту безпеку засудженої, і по-друге, ми обмежуємо пересування в межах того обсягу, в якому повинен перебувати засуджений. Ніяких броньованих дверей не буде, будуть співробітники колонії 54, які будуть здійснювати охорону, як і у всіх лікувальних установах, де лікуються інші засуджені Харківської області", - сказав в.о. начальника управління Державної пенітенціарної служби у Харківській області Євген Бараш.

За словами Бараша, відеоспостереження в палаті вестися не буде. Відеокамери будуть встановлені тільки в коридорах і для забезпечення громадського порядку.

У коридорі знаходиться пост медичної сестри. Пацієнтка за необхідності зможе викликати медика за допомогою сигналізації.

"У палаті пацієнтки є викличні кнопки за необхідності. У кишені пацієнтки може бути пульт дистанційного виклику, який спрацьовує, де б вона не перебувала в межах цього блоку", - розповідає головний лікар лікарні Михайло Афанасьєв.

Лікувати Тимошенко планують на цьому ж поверсі. Для цього сюди вже принесли медичне обладнання та спеціальний стіл. Переміщатися по лікарні Тимошенко, швидше за все, не буде.

"Фізіотерапевтичне обладнання - воно компактне і не важке. На візку з коліщатками спокійно переміщається і не вимагає додаткових умов. Тому ми думаємо, що тут все буде здійснюватися", - сказав Афанасьєв.

Лікувати Тимошенко будуть за рахунок державного бюджету. У яку суму це обійдеться, перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко прогнозувати не береться.

За її словами, якщо німецькі лікарі, які оглядали і ставили діагноз екс-прем'єру, захочуть відвідати лікарню, вони зможуть це зробити в будь-який час.

 
 
 
 Палата Тимошенко
Кухня: телевізор, холодильник, мікрохвильова пічка, кулер... 
...чайник, кавоварка 
Душова і туалет 
Кімната для прийому їжі 
 Кімната для зустрічей
 Медичне обладнання
 

За матеріалами МедіаПорту