Відео СБУ в ході операції по затриманню дніпропетровських терористів

Субота, 2 червня 2012, 20:37

Глава СБУ Ігор Калінін у п'ятницю оприлюднив відео спостереження за підозрюваними в організації вибухів у Дніпропетровську 27 квітня.

За його словами, терористи незабаром після вибухів вийшли на зв'язок з вимогою перерахувати їм на банківські картки 4,5 мільйони доларів США.

У відповідь правоохоронці розробили оперативну гру, яка мала кілька варіантів розвитку подій.

"Ми виконували їхні вимоги, так. У подібній ситуації ми включилися в гру, але в гру, запропоновану не ними, а вже безпосередньо ту, яку розробили ми й змусили їх прийняти наші умови для подальшої оперативної опрацювання", - сказав Калінін.

"Повідомлення приходили на нашу електронну адресу. Повідомлення приходили по смс. Мобільний термінал використовувався активно. Картки вони нам присилали поштою. Тобто певні практичні кроки злочинці повинні були здійснювати - вони їх робили. Відповідно вони залишали певні сліди. Відповідно у нас з'явилася можливість ідентифікувати цих осіб", - додав він.

Але коли зловмисники спробували отримати гроші з карток, автомат видав невелику суму і повідомив їм про помилку. Блокування електронних рахунків підвищила агресивність терористів і було прийнято рішення про їх затримання.

9 канал