Беркут відігнав "штурмовиків" з-під АП. Є постраждалі

Неділя, 1 грудня 2013, 17:45

Спецпризначенці з "Беркуту" пішли у наступ та відтіснили мирних мітингувальників з Євромайдану та "штурмовиків" з-під адміністрації президента на вул.Інститутську.

Після численних провокацій, коли "штурмовики" розхитувала очеплення, за яким стояв Беркут, били по огорожі кийками, кидали світло-шумо-гранати та розпилювала газ, а також кидали камінням по "Беркуту", спецпризначенці пішли у наступ та відігнали мітингувальників на ріг з вулицею Інститутською. 

Під час сутички, як повідомили в ефірі Громадського ТБ, одному з мітингувальників розбили голову. 

Після розгону "беркутівці" повернулися на своє місце.  Агресивно налаштовані мітингарі викручували з бруківки каміння  та пізніше пішли у новий наступ на "беркут", скандуючи "Зека геть!".  Цю спробу атаки "Беркут" також відігнав від АП.

За участы народних депутатів Віталія Кличка, Андрія Павловського, Петра Порошенка, Олега Тягнибока  з мирних протестувальників створили "живий ланцюг", щоб не було подальших сутичок з міліцією.

Під час штурму на Банковій постраждали українські й іноземні журналісти.  За допомогою до "швидкої" звернулися щонайменше 22 особи

 Усі фото Дмитра Ларіна
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Постраждалий під час дриаки з "Беркутом" біля адміністрації президента. Фото Ярослава Дебелого
В одного з журналістів під ногами розірвалася граната з газом від міліції. Фото з Twitter @Dbnmjr

Українська правда