Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЕДВЕДЬКО ХОЧЕ, ЩОБ УСІ ВТІКАЧІ ЕПОХИ КУЧМИ ПОВЕРНУЛИСЯ

Вівторок, 20 квітня 2010, 13:15

Кримінальні справи щодо колишнього керівника Держуправління Ігоря Бакая закриті, а щодо Руслана Боделана - чекають рішення.

Про це повідомив генпрокурор Олександр Медведько в інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні". 

"Їх закривала не Генпрокуратура, а суд. Коли в 2005 році порушили кілька кримінальних справ щодо Ігоря Бакая - в основному про зловживання службовим становищем, підробку документів, - вони практично відразу ж стали оскаржуватися його адвокатами", - нагадав генпрокурор.

За його словами, протягом усього цього часу слідство фактично не велося, блокувалося судами.

"Щораз прокуратура вносила апеляції, доходило навіть до Верховного суду - і справи знову поверталися в районний суд. І так протягом п'яти років. І з'явилося усім відоме рішення Печерського суду, яке "поховало" усі кримінальні справи. Ми знову внесли апеляцію, у задоволенні якої в черговий раз 14 квітня цього року відмовлене", - відзначив Медведько.

Відповідаючи на питання про колишнього мера Одеси Руслана Боделана, Медведько не зміг спрогнозувати порушення кримінальної справи проти нього.

"У тому ж 2005 році під гаслом "Бандитам тюрми" порушена кримінальна справа щодо Руслана Боделана за ст. 364 "Зловживання службовим становищем". Сума збитку, наскільки я пам'ятаю, була більше 400 тисяч гривень. Руслан Боделан у той момент знаходився в Росії", - заявив він.

"22 березня цього року після вивчення кримінальної справи Генпрокуратура зробила висновок, що зазначені постанови винесені слідчим передчасно, тому їх і скасували. Довідавшись про це, Руслан Борисович приїхав в Одесу, а його поява дозволила продовжити слідчі дії, чим зараз і займається прокуратура Одеської області", - повідомив Медведько.

"У залежності від результатів у сукупності з іншими матеріалами кримінальної справи буде ухвалено остаточне рішення. Можливо, він  і буде притягнутий до кримінальної відповідальності, а можливо, і ні -  це вирішить слідчий", - відзначив генпрокурор.

Крім того, Медведько вважає, що "узагалі ж було б правильно, якби усі втікачі повернулися".

"Тоді б ми могли поставити крапку в багатьох кримінальних справах - або направили їх у суд, або закрили, щоб не було політичного підтексту. А щодо Білоконя кримінальна справа не порушувалася", - відзначив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: