Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Байден прокоментував зустріч із лідерами Конгресу щодо допомоги Україні

Четвер, 18 січня 2024, 20:53
Байден прокоментував зустріч із лідерами Конгресу щодо допомоги Україні
Джо Байден, фото: Getty images

Президент США Джо Байден після зустрічі з лідерами Конгресу, на якій обговорювалася допомога Україні та його доповнення до закону про національну безпеку, заявив, що більшість американських законодавців підтримує подальшу допомогу Україні, але її затримує "невелика меншість".

Джерело: Байден у Вашингтоні 18 січня, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News

Пряма мова Байдена: "Я думаю, що переважна більшість членів Конгресу підтримують допомогу Україні. Питання в тому, чи буде невелика меншість далі затримувати її, що буде катастрофою".

Реклама:

Передісторія:

  • Джо Байден у середу провів зустріч з лідерами Конгресу США та очільниками профільних комітетів, на якій закликав швидше розблокувати фінансування на подальшу допомогу для України.
  • Лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконелл каже, що очікує розгляду двопартійної угоди у Сенаті щодо безпеки південного кордону і фінансування для України наступного тижня, а лідер демократів у Сенаті Чак Шумер заявив, що "вперше оптимістичний" з приводу домовленості.
  • У проєкті передбачено понад 60 млрд доларів на підтримку України, 14 млрд доларів для Ізраїлю і така ж сума – на заходи протидії нелегальній міграції на південному кордоні.
  • У Білому домі раніше заявили, що вже не мають грошей для нової військової підтримки України до її ухвалення Конгресом США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: