Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вучич сумнівається, що балканські країни приєднаються до ЄС раніше за Україну

Четвер, 16 травня 2024, 16:51
Вучич сумнівається, що балканські країни приєднаються до ЄС раніше за Україну
Александар Вучич. фото: Getty Images

Президент Сербії Александар Вучич висловив сумніви, що країни Західних Балкан стануть членами Євросоюзу раніше за Україну.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на N1 Info

Деталі: Вучич заявив, що не впевнений в тому, що Західні Балкани увійдуть до ЄС раніше України.

Реклама:

"Я знаю, що ми не будемо частиною Європейського Союзу, ніхто з нас, раніше за Україну. Коли ми увійдемо до ЄС, чи увійдемо разом з Україною – це вже інша проблема. Ви маєте свою думку, але мій розум підказує мені, що я маю рацію", – сказав Вучич на саміті ЄС-Західні Балкани.

"У ваших країнах, можливо, ЄС такий популярний, в моїй країні він не такий популярний, так само, як і ми не такі популярні, хоча ми є найбільшою частиною цього регіону", – зазначив він, але додав, що євроінтеграція все ж важлива для Сербії.

Говорячи про План зростання для Західних Балкан, Вучич зазначив, що існує великий ентузіазм, і що зміна підходу ЄС на Балканах відкрила великі можливості.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо: Попередня прем'єр-міністерка Сербії Ана Брнабич заявляла, що єдиним варіантом сталого і процвітаючого майбутнього для її країни є членство в Європейському Союзі.

Сербія, союзниця РФ на Балканах, неодноразово засуджувала вторгнення Росії в Україну в ООН та на інших міжнародних форумах, але відмовилась приєднатися до міжнародних санкцій проти Кремля.

З 2022 року сербський президент Вучич тричі зустрічався з українським президентом Володимиром Зеленським під час міжнародних заходів за кордоном, востаннє – на саміті "Україна – Балкани" в Тирані в лютому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: