ОГП поскаржиться в Гаагу на Росію через обстріли цивільних об’єктів на Луганщині

Вівторок, 9 березня 2021, 11:23

Офіс генерального прокурора підготував інформаційне повідомлення до Міжнародного кримінального суду в Гаазі щодо фактів обстрілів Російською Федерацією цивільних об’єктів на Луганщині.

Джерело: сайт ОГП

Дослівно: "Звернення містить інформацію про факти систематичного застосування РФ та підконтрольними їй незаконними збройними формуваннями озброєння невибіркової дії, наслідки ураження яким непрогнозовані, та здійснення обстрілів цивільних об’єктів".

Деталі: У повідомленні йдеться про 34 факти невибіркових обстрілів з боку окупанта. Такі дії ворога призвели до численних ушкоджень водогонів, гідротехнічних споруд, виробничих будівель та обладнання, перерв у водопостачанні та електроживленні у селищах Новотошківське, Вовчоярівка, Лоскутівка, Підлісне, Тошківка, Світличне, міст Гірське, Золоте та Попасна із загальною кількістю населення понад 40 тисяч осіб.

В ОГП додали, що з 2014 року встановлено понад 7 тисяч пошкоджених та зруйнованих об’єктів інфраструктури Луганської області.

Лише за останній рік задокументували 655 обстрілів з тимчасово окупованої території Луганської області, внаслідок яких пошкоджено 22 об’єкти цивільної інфраструктури, поранено 3 цивільних громадян та один загинув.

Передісторія: