О Земфире в Вильнюсе. Только правда

108501 просмотр
Вторник, 22 марта 2016, 07:39
Алексей Хмара
президент украинского отделения Transparency International

Сьогодні у Вільнюсі був великий концерт Земфіри. Останній у європейському турне, перед трьома фінальними у Росії.

Народу було повно, у тому числі з України. Окремі з них були з жовто-блакитними прапорами, якими активно махали.

Впродовж концерту Земфіра кілька разів просила прибрати усі прапори та не підставляти співачку. Десь у п'яте те саме прохання вона повторила матом. 

Народ нарешті почув і на знак протесту пішов в кулуари арени. Там протестуючі активно пили, сварили співачку та постили у ФБ прокльони та специфічно нарізане відео.

І вже невдовзі вся перейнята українська громадськість поливала співачку брудом.

Я там був. У трьох метрах від сцени. І в п’яти метрах від колонок. Тож добре все чув і бачив. І тому можу стверджувати, що розумію, чому саме Земфіра вчинила так.

У часи Януковича було в мене кілька однодумців в оточенні гаранта. Вони по-тихому зливали паролі і явки, ділилися планами темної сторони і просто проривали стіну дебілізму тодішньої влади. Тривало так рік із гаком.

У часи Євромайдану я дуже вже заходився почепити їм всім жовто-блакитні стрічки та публічно подякувати за підтримку майбутньої Революції. Вони всі відмовились. І дуже наполягли, аби я ніколи про них не згадував без їхньої на те згоди. Бо помагали вони тоді не мені конкретно, а всім здравомислячим людям. І готові були це робити й надалі, проте без шкоди власній безпеці.

Хоч і не зразу, та я зрозумів їх підхід. Згодом, вони дуже доклались до того, що ми називаємо Революцією Гідності українського народу.

До чого це я про Януковича? Поясню. 

Є в Росії така співачка – Земфіра. Регулярно пише й виконує свободолюбиві тексти. Має значну армію шанувальників і не боїться говорити насправді те, що вона думає. У тому числі показово виступати проти звірств російської влади проти сусідньої України.

Живеться Земфірі в Росії тяжко. Регулярно отримує звинувачення у запроданстві, регулярно знаходяться доброзичливці, готові їй спакувати валізу. І сухарів насушити в дорогу.

От зараз поїхала Земфіра у закордонний тур. Минаючи Україну, до речі. А завершальні концерти робити вона надумала вдома, тобто в тій самій Москві. Місці, де живе купа путіноманів, які все проукраїнське сприймають як автоматично вороже. 

І які все не дочекаються підстав, за які варто було би Земфіру викинути з Росії й подалі.

Це ж зрозуміло, правда? Тому і не дивно, що Земфіра впродовж концерту доволі ввічливо і не раз попросила прибрати усі прапори. Аби не мати підстав путінофілам витурити її з рідного дому. Насправді нашого бійця в їхній країні зла.

Та дехто цього не збагнув. А тому виплеснув перегаром усю свою лють на співачку низкою злобних постів. Ще і з добряче підредагованими відео на підтримку.

Я був на тому концерті. І бачив, як все відбувалось.

Хамство, воно інтернаціональне. Навіть, коли вдягнене у жовто-блакитні шати

***

1. Охорона дійсно ходила по залу і часто просила прибрати прапори. А ще телефони, на які знімали концерт, стакани з пивом. якими махали над головами. Тож, як на мене, тут все ОК.

2. Земфіра дійсно вжила мінімум одне лайливе слово саме до людей з прапором. Після того, як ті кілька попередніх прохань прибрати прапори просто проігнорували. Тож, лайка була на дію. а не на прапор.

3. Із залу дійсно пішли кілька обурених українців. І вони дійсно зібрались в кулуарах біля яток з пивом і вже там обурювались як могли.

4. Велика частина українців таки залишилась на концерті, прибрала прапори і спокійно дивилась концерт далі.

5. Після того самого мату зі сторони Земфіри, інших ексцесів, ані з боку співачки. ані з боку залу не було. Більше того, на біс співачка відпрацювала ще мінімум півгодини.

Олексій Хмара, Facebook 

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)