Основана Георгием Гонгадзе в 2000 году

Расизм, с которым борются, - признак нецивилизованных стран

Кость Кирнас _ Понедельник, 18 июня 2012, 16:24
Версия для печати Комментарии 2

Колишній капітан збірної Англії Сол Кемпбел закликав не їхати до України на Євро-2012 через расизм. Сім’я англійського футболіста Ешлі Коула через расизм вирішила не супроводжувала його до України. "Amnesty International" застерігала фанатів від візиту в Україну через расизм не тільки простих українських громадян, а навіть української міліції! 

Так, український МЗС правий, що і в Західній Європі існує расизм. Але таких відкритих та примітивних проявів расизму, як у Східній Європі (про які йдеться у скандальній програмі "Бі-Бі-Сі" "Панорама"), в західних країнах давно не має тому, що там серйозно борються з будь-яким проявом расизму!

Нещодавно у капітана збірної Англії з футболу Джона Террі забрали капітанську пов’язку за расистську образу іншого футболіста на полі, а прокуратура висунула звинувачення!

Подібні ж скандали з футболістами в Україні закінчуються нічим.

Ба більше. Під час представлення талісманів Євро-2012 у листопаді 2010 року, Олег Блохін, який на той час був послом Євро-2012 від України, сказав, що ці талісмани йому "нагадали бразильця Андре з "Динамо"... Тільки наш талісман посвітліше буде". У розвинених країнах таке висловлювання щодо представника іншої раси не залишилося б поза увагою мас-медіа, а можливо й поліції, а в нашій культурі це нікому навіть не різало вуха.

Подивіться футбольні дискусії вітчизняних "білих комірців" у Facebook, де ви побачите "мавп", "цигана" тощо. Що казати про фанів-підлітків на стадіонах!

Чи візьміть політичні дискусії в інтернеті! Мені особисто доводилося читати в коментарях під своїми статтями, що я "жид" та "бандерівець-галичанин". У цивілізованій країні такі коментарі ніколи не з’явилися б, а якби і з’явилися, то негайно б були видалені модераторами.

(Щоб вгамувати хворобливу цікавість тих, кому кортить знати національність та навіть субетнос авторів, спеціально повідомляю, що я - українець, мої предки - з Полтавської та Миколаївської областей, на Західній Україні був усього 2 рази в сумі не більше ніж 15 днів.)

До речі, "галичанин" та "бандерівець" можна також вважати расизмом в широкому розумінні цього терміну (а останнє - ще й образа), адже згідно з Міжнародною конвенцією про ліквідацію всіх форм расової дискримінації: "расова дискримінація" означає будь-яке розрізнення, виняток, обмеження або перевагу за ознакою раси, походження, національності або етнічності.

Чому вчити школярів-фанатів, коли в цій країні міністром освіти призначають людину, яка взагалі висуває якісь нацистські теорії, в яких намагається довести, що галичани не є частиною українського народу, і фактично намагається довести, що вони у порівнянні з "русскими" є нижчою расою ("лакеями")?

"Гомо совєтікус" за звичкою продовжує усюди вишукувати євреїв

"Гомо совєтікус" за звичкою продовжує усюди вишукувати євреїв попри те, що за останнє півстоліття зі Східної Європи емігрували майже всі етнічні євреї.

Те саме, до речі, трапилося і з етнічними німцями, що колись рясно населяли Східну Європу.

Шкода, адже найуспішніші країни мають дуже великі популяції саме цих національностей. Всім відомо про сильне єврейське лобі в США. А чи знаєте Ви, що в США найбільше громадян не англійського, а німецького походження?

Далі. Британська королева - німкеня, а вся її династія - саксонська. Прем’єр-міністр Великобританії Дейвід Камерон має частково єврейське коріння, а лідер опозиційної Лейбористської партії Ед Мілібанд і його брат - колишній міністр закордонних справ - Дейвід Мілібанд взагалі - чисті євреї з родини іммігрантів із Варшави. При цьому ніхто в Британії не мусує ідеї про сіоністську змову.

Расизм щодо студентів з Африки та Азії

Расизм щодо студентів з Африки та Азії просто абсурдний. Майже 100 відсотків із них після навчання повертаються на батьківщину. При цьому вони дають більше мільярда гривень на рік економіці України! Розвинені країни давно оцінили прибуток від іноземних студентів. У США та Англії - це величезна стаття доходу. Більше того, університети США надають гранти і стипендії кращим іноземним студентам нарівні з американцями. А після закінчення навчання у студентів є можливість залишитися жити і працювати в США, тому що в сучасному світі йде боротьба за "мізки". Головні світові центри Лондон, Нью-Йорк, Париж вже давно рясніють різними расами. Завдяки постійному притоку "кращих мізків" США - найбагатша країна, що має найсильнішу в світі науку, а університети США займають більше половини місць у рейтингах найкращих вишів світу.

Міська культура завжди утворювалась при змішуванні народів. Із моменту заснування Київ населяли хозари-юдеї (за однією з версій хозари заснували Київ), іранці й слов’яни. Додавання до цієї суміші скандинавських варягів-норманів привело до створення високорозвиненої цивілізації Київської Русі.

Годинникову галузь Швейцарії врятував ліванський іммігрант Ніколас Хайєк.

Чи існувала б російська літературна мова без Пушкіна, в крові якого значна частина крові неслов’янська?

Бабуся Чарлі Чапліна була циганкою, чим сам актор надзвичайно пишався.

Президент Обама народився від недовговічного шлюбу білої американки зі студентом із Кенії.

Наші ж доморощені расисти студентів з Африки ненавидять саме за те, що "вони сплять з нашими дівчатами".

Як на мене, доробок Гайтани (навіть попри невдалий виступ на Євробаченні) залишить свій слід в українській культурі, а такі нікчеми, як той, хто згадав про колір шкіри Гайтани, залишаться нікому не відомими.

І ще. Поки наші доморощені расисти смакують давно німцями пережовану і... спущену в унітаз теорію "арійської переваги", в національній команді Німеччини з футболу за останні роки виступало три етнічних поляки ("рабська раса" згідно нацистської теорії), бразилець, ганець, тунісець і два турки.

Щодо "понаїхавших кавказців"

Щодо "понаїхавших кавказців". Сучасні "кавказці" не витісняють повністю корінне слов’янське населення, як у 18-му столітті це зробили запорізькі козаки разом із донськими, коли переселилися на Кубань та Терек, силою витіснивши звідти адигів-черкесів та інші народи, а також як зробили українці та частина росіян, коли заселили Дике поле, що було "споконвічним" місцем проживання ногайців. Погодьтеся, "кавказці" в наш час - значно мирніші.

Багато вірмен, грузинів та представників інших кавказьких народів живуть століттями в Україні та Росії. Та й багато з тих, хто приїхав в останні десятиріччя, є освіченими інтелігентами. Але суспільство концентрується на неосвічених представниках "кавказців", які приїхали з далеких аулів та не мають достатньо уявлень ні про етикет, ні про мораль. Чи набагато краще них деякі українські селяни, які приїжджають до наших міст чи за кордон та знають тільки чарку? Якщо робити висновок про українців тільки по таких селянах, то чи буде він справедливий?

Ще пару-трійку століть тому кордонів у сучасному вигляді не існувало. Будь-яка людина могла безперешкодно перетинати не лише кордони держав, але і перепливати океани, що і робили європейці, масово "понаїхавши" в Америку, Австралію та інші частини світу.

Якщо ми хочемо стати цивілізованою країною, то нам треба боротися з будь-якими проявами расизму, а не спокійно за ними споглядати. Саме це відрізняє розвинуті країни, а не те, що там немає расизму.

Книга книг Біблія в багатьох місцях заповідає: "приходька не будеш утискати та гнобити його, бо ви самі були прибульцями в землі Єгипетській... Один закон буде для тубільця й для приходька, що мешкає серед вас... Приходька не ображай... Проклятий, хто перекручено судить прибульця, сироту і вдову!"

Кость Кірнас - публіцист

Думки, висловлені в рубриці "Точка зору", передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію Радіо Свобода

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.
IP: 195.128.183.---
Iam _ 01.08.2012 21:17
Евро фактически прошло -- и где рассизм?

характерная фраза отражающая уровень журналиста:
... застерігала фанатів від візиту в Україну через расизм
не тільки простих українських громадян, а навіть української міліції!...
т.е.
С точки зрения автора статьи общение с украинской милицей
БЕЗОПАСНЕЕ чем с рядовыми гражданами ?!!!

Вообще, перед тем, как писать репортаж,
хоть погуглили-бы немного о стране, о которой пишите.
А то скоро про дифицит снега в Сибири писать начнете

Может в Украине вы ещё стада слонов видели?
IP: 95.111.253.---
dobbrinnin _ 19.06.2012 19:05
Нашел на днях сайт http://z.te.ua/7097
Офигел, можно по фамилии найти любого вам нужного человека и узнать о нём все, что есть в соц. сетях, государственных архивах, информации от спецслужб.

АВТОРИЗАЦИЯ