Реклама:

Почему польские перевозчики перекрыли границу и как это влияет на экономику?

— Пятница, 1 декабря 2023, 16:20

Вже майже місяць тисячі українських водіїв вимушені днями простоювати у жахливих умовах на польсько-українському кордоні. Причина - страйк поляків, внаслідок якого більшість пунктів пропуску виявилися фактично перекритими для руху фур.

Західний кордон України з перших днів великої війни став чи не єдиним вікном, через яке здійснюється вся зовнішня торгівля. Це зробило його своєрідною ахіллесовою п'ятою, на яку різного роду протестувальники з польського боку не гребують натискати, аби місцевий уряд чи Єврокомісія дослухалися їхніх вимог.

Публічно страйкарі говорять, що блокують лише комерційні вантажі. Однак фактично затримки відчувають і ті, хто перевозить гуманітарну продукцію. Крім цього у багатокілометрових чергах на кордоні застряють також і фури з небезпечними речовинами, такими як пальне.

Чого вимагають польські перевізники? На скільки реалістичні їхні вимоги? Як перекритий кордон впливає на економіку України, Польщі та країн ЄС? Про це усе ми говорили із заступником міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергієм Деркачем.

Слухайте подкаст «Культура всього» на зручній платформі:

Реклама:

Хроніки економіки

Успеть за всеми экономическими событиями в Украине бывает непросто, особенно в условиях, когда украинская экономика стала одной из приоритетных целей РФ во время войны.

Успевать за мировой экономикой в таких условиях и вовсе может оказаться задачей "со звездочкой".

Как экономика Украины переживает сложнейший период в современной истории? Что будет с нашими сбережениями и какое настоящее и будущее ожидает курс гривны? Как война оказывает влияние на экономику мира?

В новом подкасте Экономической правды журналисты Дана Гордийчук и Ярослав Винокуров попытаются ответить на эти вопросы, а также подробно объяснить, как работает экономика страны и мира.

Реклама:
Каналы
24.02: Реконструкція
5 эпизодов
Головна обсерваторія
15 эпизодов
Ранкова доза
18 эпизодов
War-life balance
11 эпизодов
Українські 90-ті
6 эпизодов
Кавун та тютюн
9 эпизодов
Кляті питання
195 эпизодов
Сафарі
13 эпизодов
Cвіт не Sweet. Подкаст про міжнародку
39 эпизодов
Хроніки економіки
46 эпизодов
УП. Вголос
37 эпизодов
(не)Безпечна Країна
30 эпизодов
Евродонбасс
4 эпизода
Я не встигаю!
20 эпизодов
Культура всего
87 эпизодов
Температура — нормальная!
73 эпизода
Чому вони крадуть?
6 эпизодов
Один одному
23 эпизода
Життя бентежне
10 эпизодов
Ок и шо?
78 эпизодов
Украина после карантина
13 эпизодов
У тіні
1 эпизод
Онлайн[за]хист
3 эпизода
Медиаболь!
10 эпизодов
До попкорну з Анною Паленчук
9 эпизодов