Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський – лідерам ЄС: Сьогодні рішучість буде або в Брюсселі, або в Москві

Четвер, 14 грудня 2023, 14:29
Зеленський – лідерам ЄС: Сьогодні рішучість буде або в Брюсселі, або в Москві
Володимир Зеленський в поїздці за кордон, ілюстративне фото ОП

Президент України Володимир Зеленський у виступі на засіданні Європейської ради заявив, що нерішучість лідерів Євросоюзу на саміті ЄС стане перемогою російського диктатора Володимира Путіна.

Джерело: кореспондент "Європейської правди" із Брюсселя

Деталі: 14 грудня президент України виступив по відеозв’язку перед лідерами ЄС на запрошення президента Євроради Шарля Мішеля.

Реклама:

Зеленський нагадав, що від початку 2023 року Росія не отримала вагомих здобутків ані на полі бою, ані на міжнародній арені, і закликав європейських лідерів уникнути зміни цього тренду через нездатність ухвалити рішення на саміті в Брюсселі.

Пряма мова Зеленського: "Сьогодні – день, коли рішучість буде або в Брюсселі, або в Москві. Люди в Європі не зрозуміють, якщо "нагородою" за зустріч у Брюсселі стане задоволена посмішка Путіна".

Деталі: Український президент наголосив, що перед початком саміту провів низку переговорів з лідерами ЄС і "не почув жодного контраргументу, чому б нам не реалізувати план, погоджений усією Європою".

ВІДЕО ДНЯ

Зеленський на став згадувати прізвища, але з контексту виходить, що йдеться про Віктора Орбана, якому президент ставив таке питання.

Зеленський вважає, що результатом саміту має бути рішення про згоду на той календарний план початку руху України до ЄС, який раніше схвалила Єврокомісія. 

Пряма мова: "Був чіткий графік для ЄС – сьогодні день для політичного рішення у відповідь на те, чого ми досягли. Йдеться про відкриття переговорів про вступ з Україною. А в березні наступного року – про затвердження переговорних рамок для просування вперед (...).

Минулого року Україна отримала чіткі рекомендації, як рухатися далі. Ми ухвалили ключові закони. Ви всі – я підкреслюю: всі – добре знаєте, що ми виконали всі зобов'язання".

Деталі: Таким чином президент України, не називаючи імені Орбана, поставив під сумнів його багаторазові твердження про те, що Україна нібито не виконала своїх зобов’язань.

Цьому передувало: Угорський лідер Віктор Орбан каже, що "не бачить причин" для переговорів з Україною.

Читайте також: Австро-Угорщина проти України: як виникла і чого вимагає "коаліція Орбана" перед самітом ЄС

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: