У суботу Черновецький ультрамодно запалить ялинку і заллє Майдан

www.ПРАВДА.com.ua — П'ятниця, 21 грудня 2007, 17:22

У суботу, 22 грудня, на Майдані Незалежності в Києві офіційно відкриється головна новорічна ялинка країни.

Про це повідомила начальник Головного управління культури й мистецтв Київської міськдержадміністрації Світлана Зоріна на колегії КМДА, інформує Ліга.

Зоріна повідомила, що в 16:00 у суботу на Майдані Незалежності відбудеться свято під назвою "Ялинка новорічна, запались вогнями", у ході якого керівники міста офіційно відкриють головну ялинку країни. Зокрема, планується, що ялинку "запалить" особисто Київський мер Леонід Черновецький.

Зоріна також зазначила, що монтаж новорічної ялинки на Майдані Незалежності почався 7 грудня і закінчився достроково, 15 грудня.

Ялинка скомбінована з 300 маленьких дерев, які потрапили під санітарну вирубку. Висота конструкції - 35 метрів.

Цього року новорічна ялинка стала найвищою серед собі подібних у країнах СНД.

"Ялинка прикрашена великою кількістю стробоскопів, - близько 600 штук, стринг-лайтами, белт-лайтами і трьома рівнями різнобарвних дюралайтів. Додатково закуплено 48 світлодіодних сніжинок діаметром 96 сантиметрів, зеленого і червоного кольорів", - додала Зоріна.

За її словами, світлодіодний дизайн ялинки змінений за допомогою нової програми комп'ютерного комплексу "Пульсар". П'ять колірних вирішень змінюватимуться кожні 14 хвилин.

Ялинку прикрашають гірлянди загальною довжиною 6 кілометрів, а також нові іграшки, виготовлені майстрами декоративно-прикладного мистецтва. Усього іграшок 192 штуки, 18-ти видів.

Також Зоріна повідомила про виготовлення нової об'ємної багаторівневої верхівки ялинки – різдвяної зірки, що ширша за попередню на півметри.

У відкритті ялинки візьмуть участь народний артист, лауреат премії імені Т. Шевченка Тарас Петриненко, заслужені артистки Анжеліка Рудницька, Тетяна Горобець і молодіжний співак Олександр. Крім того, передбачені виступи фольклорних колективів.

Раніше перший заступник голови КМДА Денис Басс повідомляв, що на установку і прикрасу головної новорічної ялинки столичні влади виділили 500 тис. гривень.

Також біля головної новорічної ялинки на Майдані Незалежності з суботи почнеться торгівля сувенірно-подарунковою продукцією. Кіоски-теремки продажу ялинкових прикрас, сувенірів, дитячих подарунків, іграшок, кондитерських виробів працюватимуть до 15 січня 2008 року.

Поруч  із ялинкою на головній площі Києва вперше встановлять льодову ковзанку під відкритим небом.