Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Вибори-2015:

Найдетальніші результати місцевих виборів в інтерактивних картах та графіці на рівні міст, районів та областей
ОПУБЛІКОВАНО: вівторок, 10 листопада

Вибори міських голів

Дев'ятого листопада Центральна виборча комісія майже повністю оновила на своєму сайті дані щодо результатів виборів мерів міст обласного і районного значення – таких більше ніж 350.

Головні несподiванi висновки такі: "Батьківщина" в мерській компанії найкраще себе проявила на заході України, що трохи руйнує стереотип про партію, за яку переважно голосують у центральній частині країни. "Опозиційний блок" найбільше голосів отримав не на Донбасі, а в Запорізькій області.

За допомогою інтерактивної карти, ви зможете дізнатись більше деталей про мерські перегони в різних частинах країни (для цього можно скористатись меню або просто "блукати" картою). Також ви можете побудувати графік тих партій, які мали у доробку хоча б двох мерів.
У деяких містах результати невстановлені досі, в деяких з них – наприклад в Маріуполі – голосування взагалі було зірвано. Ще у двох десятках міст буде другий тур виборів, наприклад у Києві.

Що стосується партійної приналежності, то можна вже стверджувати, що найкращий результат очікувано продемонструвала президентська партія "Солідарність", в активах якої поки що 44 міста.

Далі йдуть "Батьківщина" (26 міст) та "Опозиційний блок" (16). Але не слід забувати, що майже у половині міст майбутні мери – це самовисуванці, які формально не пов'язані з жодною партією.

Вибори районних рад

На відміну від міст, в районних радах повна та беззаперечна перевага по перших місцях у партії Петра Порошенка "Солідарність". В неї півтори сотні перемог (перших місць на виборах), або в три рази більше ніж у "Опозиційного блоку" чи "Батківщини".

Вибори міських рад

На карті вказані результати для міст обласного значення. Солідарність та Опозиційний блок серед тих партій, які виграли вибори у більшості населених пунктів. Хоча, це зовсім не означає, що вони отримають більшість у радах. Це лише перші місця та фактор найбільшої симпатії місцевих жителів. Показовий приклад – "Опозиційний блок" зайняв перше місце в Славутській міській раді, яка знаходиться на Чернігівщині, але приєднана до Київської області. Але це лише 5 мандатів з 26.

Вибори обласних рад

Станом на цю годину, ЦВК оприлюднило дані про склад депутатів не всіх обласних рад, хоча результати виборів відомі по всіх областях.
Карти можуть бути не повними та подекуди містити географічні помилки через особливості геокодування, тому краще використовувати офіційну інформацію на сайті ЦВК. Деякі дані, особливо по результатах виборів у обласні ради та повний склад кожної ради, будуть оновлюватись поступово згідно з оновленням інформації на сайті ЦВК

Інші інтерактивні проекти "Української правди"


Українська правда, п'ятниця, 4 вересня 2015 року. ОБНОВЛЕНО 12.50
Что происходит с пожарами в Украине

Украинская правда, понедельник, 28 сентября 2015
Спрут Дмитрия Фирташа. Агенты влияния на Западе

Українська правда, 29 вересня 2015 року.
Путь на Эверест: Как это - подняться на самую высокую вершину мира

Українська правда, суббота, 3 октября 2015
Что происходит в Сирии (карты, графика)