В НАК "Нафтогаз України" двовладдя

Вівторок, 5 вересня 2000, 19:56
Печерський районний суд Києва відновив Ігоря Діденко на посаді в.о. глави Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Суд задовольнив його позов до Кабінету міністрів України про його відновлення на колишній роботі. Позов оприлюднив одіозний суддя Микола Замковенко.

Рішенням суду Діденко відновлений на роботі з 22 червня 2000 року ( з того самого моменту, як його зняли) з відшкодуванням заробітної плати за весь час вимушеного прогулу.

Як повідомили агентству Інтерфакс-Україна у суді, основою для позову стало порушення Кодексу законів про труд під час звільнення Діденка з посади і численні порушення під час прийняття відповідної постанови уряду.

Діденко звільнили 21 червня. Правовою основою для звільнення стала постанова Кабінету міністрів за "невиконання доручення прем'єр-міністра України". У цей день було зірвано засідання ради акціонерів НАКу, коли віце-прем'єр Юлія Тімошенко повідомила про звільнення Діденко прямо перед зібранням акціонерів. Протягом декількох днів уряд узгоджував офіційне формулювання, з якою Діденко був звільнений. Зараз НАК очолює Валерій Копилов.