Новий етап в житті "Української правди"

Вівторок, 3 жовтня 2000, 13:02
"Українська правда" продовжує працювати. Завдяки підтримці друзів, які в ці дні пишуть для нас просто так, із солідарності. З понеділка ще і завдяки підтримці американського посольства, яке виділило нам $24 тис.

Посол США Стівен Пайфер оголосив, що грант направлений на підтримку освітлення проблем свободи слова, питань корупції і прозорості, розвитку громадянського суспільства.

Наша газета збирається продовжувати проводити регулярні веб-чати, публікувати спеціальні статті і коментарі, перекладати і розміщувати на своєму сайті інші матеріали з цих тем.

"Ми сподіваємося, що цей грант допоможе діяльності "Української правди у важкий для неї період. Ми дуже стурбовані долею Георгія Гонгадзе і сподіваємось, що незабаром українські власті з'ясують і нададуть інформацію про його місцезнаходження. Незалежна преса - життєво важливий компонент як політичної, так і економічної реформи", - заявив посол Пайфер, який буквально днями завершує свою дипломатичну місію в Україні.

Звістка про надання граната була б радісною, якби не події, що цьому передували. Позиція УП і Георгія зокрема не змінилася. Тільки завдяки західним грошам ЗМІ в Україні можуть відчувати себе дійсно незалежними. Колектив УП заявляє, що наша робота і надалі буде засновуватися на професіоналізмі, об'єктивності і неупередженості. Незалежне фінансування дозволить нашому Інтернет-виданню реалізувати традиційну для багатьох західних ЗМІ схему і принципи роботи вже в Україні. Можливо, вперше в цій країні після ковтків свободи в перші роки незалежності.