Депутатів цікавлять зловживання в "Укрнафті"

Четвер, 5 липня 2001, 18:16

Верховна Рада підтримала запит депутата-комуніста Анатолія Даманського до генерального прокурора України про зловживання у "ВАТ Укрнафта". За запит проголосували 168 депутатів.

Фракцію КПУ в цьому підтримали фракції УНР, "Батьківщини" і "Демократичного союзу", а також "Реформи і конгрес", Регіони України".

Головою правління "ВАТ Укрнафта" з січня 2000 року є Олег Салмін. "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія, яка видобуває близько 75% нафти і газового конденсату в Україні.

У 2000 році компанія добула 2860 тис. тонн нафти з газовим конденсатом і 3294 млн. кубометрів газу, що на 91,4 тис. тонн і на 63,2 млн. кубометрів менше, ніж в 1999 році.

Контрольним пакетом акцій "ВАТ Укрнафта" в розмірі 50%+1 акція володіє національна акціонерна компанія "Нафтогаз України", 100% акцій якої належать державі. Крім того, близько 30% акцій консолідовані в компаніях "Оксидентал менеджмент компані", Varkedge Limited (обидві - Кіпр) і Приватбанку, які ведуть узгоджену політику на низці інших підприємств. Пакет акцій в розмірі до 6% на початку року контролювала компанія "Альфа Капітал".

Акції компанії є одними з найбільш ліквідних і на фондовому ринку України.

Інтерфакс-Україна