Укртелеком протягом найближчих двох років не продадуть. Або продадуть Росії - Шевчук

Четвер, 2 серпня 2001, 17:19
Колишній голова Держкомітету зв'язку і інформатизації України Олег Шевчук вважає, що ні в цьому, ні в наступному році "Укртелеком" не буде проданий стратегічному інвестору. Таку думку він висловив журналістам у четвер.

Однією з причин неможливості продажу "Укртелекому" протягом найближчих двох років Шевчук назвав складне становище, в якому зараз опинилися провідні світові телекомунікаційні компанії. "У нинішній ситуації вони навряд чи зможуть виділити кошти для купівлі "Укртелекому", а потім ще й інвестувати його розвиток", - відзначив він.

Другою причиною, здатною відлякати інвесторів, зі слів Шевчука, є заява Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про "кріміналізацію галузі зв'язку". При цьому він висловив категоричне неприйняття такого формулювання, підкресливши, що "це - образа для тих підприємств галузі, які чесно працюють і залучають до економіки України значні інвестиції".

При цьому екс-глава "Укртелекому" не виключив, що компанія може бути швидко продана не стратегічному інвестору, а будь-кому іншому, хто буде зацікавлений лише в подальшому її перепродажу. У цьому випадку, як вважає Шевчук, найвірогіднішим покупцем стане одна з російських компаній, оскільки росіяни зможуть заплатити більше, ніж українські підприємства.

На минулому тижні Шевчук був звільнений з посади глави Держкомзв'язку "за серйозні недоліки в роботі". Цьому рішенню президента передувало засідання РНБО, що визнала незадовільною роботу Держкомзв'язку в сфері розвитку телекомунікацій. Новим керівником комітету призначений Станіслав Довгий, що працював до цього головою правління ОАО "Укртелеком".

Інтерфакс-Україна