За прогнозами, війна розпочнеться 30 вересня

Понеділок, 17 вересня 2001, 12:42
Військовий удар Сполучених Штатів буде нанесено 30 вересня, дійшла висновку російська газета "КоммерсантЪ". Спираючись на повідомлення Reuters, видання робить висновок, що дата прибуття двох останніх танкерів з гасом і дизельним паливом на американські військові бази в індійському океані та Іспанії стане тією точкою, "від якої почнеться вже почасовий відлік часу початку операції". За розрахунками "КоммерсантЪ", це має статися 29-30 вересня.

У той же час газета припускає, що терористи навмисно прагнули звернути увагу ФБР на Саудівську Аравію і Об'єднані Арабські Емірати (звідки - переважна більшість із списку 19 угонщиків-терористів, про що свідчать фальшиві посвідчення особи, документи на арабській мові, "забутий" заповіт одного з терористів).

"Така нав'язлива демонстрація арабсько-саудівського сліду наводить на думку, що за терактами насправді стоять не араби, а ті, хто хотів би направити сліпу лють Америки передусім на Саудівську Аравію – головного союзника США в регіоні і основного постачальника нафти. Зацікавлених в подібному зіткненні досить багато – це можуть бути і неарабські нафтові держави, і геополітичні конкуренти США. І в Вашингтоні не можуть всього цього не розуміти," - зазначає "КоммерсантЪ".

"КоммерсантЪ"

Читайте також:

* Кадафі вважає, що США "мають право на помсту"
* У Афганістані буде ще складніше, ніж в Іраку
* У понеділок мають відкритися фондові біржі США
* Узбекистан готовий надати свою територію американцям для удару по Афганістану
* Власник Всесвітнього торгового центру збирається відновити зруйновані будівлі
* США обіцяють війну "від Єгипту до Узбекистану"
* Буш дав вказівку збивати лайнери, які без санкції будуть летіти до Білого дому чи Капітолію
* Викрадений терористами "Боїнг" був збитий за наказом Буша
* Війна проти тероризму може тривати роками, вважає віце-президент Чейні
* Майже 5000 вважаються зниклими безвісти після терактів у Нью-Йорку

Всі події в США за 12-16 вересня