Директора танкового заводу зняли за борги і догани

Вівторок, 4 вересня 2001, 19:48
Директора танкового заводу Григорія Малюка зняли за заборгованість по зарплаті і відсутність успіху у зовнішньоекономічній діяльності.

"Як можна тримати людину, в якої 3 догани за останні два роки? А зарубіжні замовлення заводу за рік становлять всього 60 тисяч доларів?", - відповів питанням на запитання журналістів перший віце-прем'єр Олег Дубина, який в Харкові ухвалив рішення про звільнення Малюка.

За даними Дубини формально борги з зарплати на підприємстві становлять 9,5 мільйонів гривень.

Місцеві спостерігачі вважають, що рішення про звільнення продиктоване, передусім, конфліктом між керівництвом заводу і компанією "Укрспецекспорт", який набув публічного характеру, і навіть спричинив збитки зовнішньоекономічній діяльності підприємства.

Суб'єктивні чинники, як повідомив губернатор Євген Кушнарьов, також відіграли свою роль при прийнятті рішення.

За даними харківського кореспондента Форуму, колишній генеральний директор заводу імені Малишева Григорій Малюк на цьому підприємстві і в цій посаді пропрацював 4,5 роки - з лютого 97-го. Саме під час його керівництва був укладений контракт на продаж танків Пакистану. Решта кар'єри Малюка з підприємством і з танкобудуванням взагалі не пов'язана. Закінчивши в 1972-му році авіаційний інститут, він 4 роки пропрацював у міськкомі комсомолу і 15 років - на заводі "Електроприлад", а з 92-го і до приходу на завод обіймав посади заступників голови облвиконкому та обладміністрації.

Читайте також

Дубина звільнив директора танкового заводу імені Малишева