Бойко успішно переманює в Удовенка крайові організації

П'ятниця, 14 грудня 2001, 18:02
У найближчий вівторок у Києві буде повідомлено про відхід від "удовенківського" Руху п`яти крайових організацій та їхній перехід до блоку "Народний Рух України". Про це у Львові заявив співголова партії "НРУ за єдність" Богдан Бойко. Він відмовився назвати ці обласні організації, заявивши лише, що на чолі перебіжчиків стоятиме Сергій Конєв, якого минулого тижня було офіційно виключили з Руху Удовенка.

За словами Бойка, окрім цього, його партія поводить інтенсивні переговори про можливе блокування з іншими політичними силами, зокрема, із одним з відгалужень Організації українських націоналістів, очолюваним колишнім політв`язнем Іваном Кандибою, а також із сумновідомою організацією "Тризуб". Консультації проводилися також і з ультраправою Соціал-національною партією, котра, згідно із заяв її керівництва, наразі планує йти на вибори у складі "Нашої України".

Поки ж НРУ "за єдність" офіційно вдалося порозумітися лише з партією "Центр", до керівних органів якої входять люди Рабіновича. Разом з нею блок "Народний Рух" планує висунути своїх кандидатів в депутати в усіх 225 мажоритарних округах та включити таку ж кількість своїх представників до загального виборчого списку блоку. Остаточно список блоку "НРУ" буде сформовано на січневому з`їзді, проте деяких осіб, які можуть увійти до першої п`ятірки, Бойко назвав уже зараз. Окрім самого лідера, це колишній прес-секретар Чорновіла Дмитро Пономарчук, а також відомий литератор та автор "Буржуя" Юрій Рогоза.


"Українська правда", зі Львова