Чому Кучма дозволяє копати свою державу, як футбольний м'яч?

П'ятниця, 22 березня 2002, 17:30
Безпрецедентною подією назвав президент України Леонід Кучма прийняття Палатою представників Конгресу США резолюції із закликом до української влади забезпечити чесні вибори.

Відповідаючи на питання журналістів на прес-конференції у п'ятницю в Артемівську (Донецька область), Кучма висловив здивування з приводу прийняття цієї резолюції, зазначивши, що в Україні "економіка розвивається, демократія розвивається".

Він сказав, що "збирається подивитися на реакцію української громадськості" на цю резолюцію. "Або ми будемо нацією, або ми будемо державою або футбольним полем, де грають стратегічні партнери", - сказав Кучма, відзначивши: "Українська нація, що - футбольний м'яч, який перекочують?".

Президент вважає, що українці, зокрема, українські політики, "повинні мати свою гордість", а не дискредитувати державу за її межами.

Кучма також зазначив, що прийняття резолюції щодо України стане предметом вивчення українського МЗС. Він підкреслив, що розділяє слова, сказані конгресменом Роном Полом, єдиним, хто голосував проти прийняття резолюції при 408 "за".

Президент висловив вдячність президенту Всесвітнього Конгресу Українців Аськольду Лозинському і повідомив, що відправив йому лист з вдячністю за його звернення до Конгресу. У цьому звертанні, зі слів Кучми, Лозинський сказав: "Подивіться, що ви робите. Спочатку у себе навчитеся, а потім вчіть інших".

Інтерфакс-Україна