Офіційна більшість із "За єду" та КПУ є нереальною і неможливою -- Кінах

Вівторок, 2 квітня 2002, 17:51
Конфігурація в Верховній Раді, коли офіційно до складу більшості входять блок "За єдину Україну" і фракція Комуністичної партії є "нереальною і неможливою", заявив прем'єр-міністр Анатолій Кінах на прес-конференції у Києві у вівторок, повідомляє агенство"Інтерфакс-Україна".

На його думку, коли кажуть про такий ймовірний розклад, ведуть мову "не про об'єднання в більшість", а про співпрацю з конкретних питань.

Прем'єр підкреслив, що вважає можливим спільну роботу з комуністами у найбільш важливих для розвитку економіки і суспільства питаннях.

Як можливі напрями співпраці він назвав удосконалення державної політики по захисту і підтримці національного виробника і захисту внутрішнього ринку, подолання бідності, що є одними з головних цілей програми КПУ.

"Ми готові на професійних принципах, без ідеологічних стереотипів розглядати їх пропозиції і там, де вони відповідають національним інтересам і об'єктивним ринковим законам, разом їх реалізовувати", - сказав Кінах.
Він також закликав до об'єднання зусиль задля прийняття ефективного збалансованого бюджету, інтеграції в європейську і світову спільноту депутатів, що "вважають себе патріотами".