В Україні створюється "народна опозиція"

Середа, 1 травня 2002, 12:04
Прогресивна соціалістична партія України не піде з політики, незважаючи на те, що її партія не пройшла до парламенту, заявила її лідер Наталія Вітренко в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна під час першотравневого ходу на чолі колони лівих і лівоцентристських сил у середу в Києві.

Вона підкреслила, що буде займатися політикою, оскільки є політиком, яка "створила партію, що росте з кожним днем".

Вітренко підкреслила, що єднання "особливо чітко відчувається саме 1 травня". За її словами, для участі в демонстрації і мітингу до Києва приїхали представники партії з усіх областей України, які підпишуть під аркою Дружби народів угоду про створення народної опозиції.

"Ми будемо об'єднувати ліві сили для того, щоб перемогти і захистити інтереси і ідеали добра і справедливості в Україні, інтереси людини праці", - підкреслила Вітренко.

За словами одного з лідерів партії Всеукраїнське об'єднання лівих "Справедливість" Василя Арестова, його партія візьме участь в підписанні такої декларації.

За його словами, під аркою планується підписати угоду про створення народної опозиції партій, які вважають, що КПУ не захотіла або не змогла об'єднати лівий рух, що стало першопричиною поразки лівих на виборах.

Він підкреслив, що сьогоднішній день солідарності трудящих "дещо незвичний", оскільки "Справедливість" не об'єднується в колону з Компартією.

При цьому, за словами Арестова, ці партії не стануть опозицією до КПУ. "Ми не антикомуністи, ніколи ними не були і не будемо", - сказав він.