Мусіяка не хоче бути віце-спікером. Знятий з розгляду "пакет" "Єдиної України"

Середа, 15 травня 2002, 16:10
"Пакет" кандидатур на пости у керівництві парламенту, внесений представниками фракції "Єдина Україна", знятий з розгляду у зв'язку з відмовою представника "Нашої України" Віктора Мусіяки висуватися у складі цього "пакету" на посаду віце-спікера.

Про це в інтерв'ю журналістам повідомив у середу представник фракції "Єдина Україна" Валерій Коновалюк.

Разом з тим він повідомив, що у середу будуть проголосовані останні три "пакети". При цьому депутат не виключив, що жоден з них не буде підтриманий, консультації лідерів фракцій продовжаться, і у четвер на розгляд парламенту будуть внесені нові варіанти кандидатур на пости у керівництві Верховної Ради.

Як повідомлялося, у секретаріаті парламенту України зареєстровані чотири "пакети" кандидатур на пости у керівництві Верховної Ради.

Перший внесений Компартією: спікер - Адам Мартинюк (КПУ), перший віце-спікер - Віктор Мусіяка ("Наша Україна"), віце-спікер - Петро Толочко (Блок Юлії Тимошенко).

Ще один "пакет" внесений представниками фракції "Єдина Україна". У ньому пропонується обрати спікером Володимира Литвина (лідера "Єдиної України"), першим віце-спікером Мартинюка, віце-спікером - Мусіяку.

Наступний пакет внесений лідером "Нашої України" Віктором Ющенко. У ньому пропонується обрати спікером Івана Плюща, першим віце-спікером - Мартинюка, віце-спікером Олександра Турчинова (БЮТ).

Як повідомлялося, четвертий пакет внесений представниками Соціал-демократичної партії України (об'єднаної). У ньому пропонується обрати спікером Литвина, його першим заступником Мартинюка і заступником Олександра Зінченка (СДПУ(О)).

Інтерфакс-Україна