Опудало Кучми взяло участь у офіційному святкуванні в Донецьку

Вівторок, 27 серпня 2002, 12:28
Оригінально відсвяткував День незалежності Донецький обласний комітет Соціалістичної партії України. Разом з місцевими колективами самодіяльності соціалісти взяли участь в офіційній демонстрації центральною вулицею Донецька, яку приймало керівництво міста. Делегація СПУ безперешкодно пройшла під антипрезидентськими гаслами, а очолювало ходу опудало президента Кучми.

Як розповів "Українській правді" новий керівник обласного комітету СПУ, народний депутат Юрій Луценко, соціалісти завчасно подали заявку на участь в урочистостях з нагоди дня міста, дня шахтаря та Дня незалежності, святкування яких відбулося в неділю. "Ми застали місцеве керівництво зненацька, і прибрати нас з колони міліція вже не могла, оскільки ми зробили формальні процедури – завчасно попередили міськвиконком про свою участь у всіх офіційних заходах".

Очолювало ходу соціалістів людина в гумовій масці президента Кучми неприродно великих розмірів. Під руки його вели двоє у білих халатах, що, за словами Луценка, мали символізувати санітарів психіатричної лікарні.

В наступному ряді представники СПУ несли транспарант із надписом "Соцпартія попереджає: кучмізм небезпечний для здоров'я".

Як розповів Луценко, потрійне святкування дня Донецька, дня шахтаря і Дня незалежності "зібрало на демонстрацію півміста". Всі колони проходили повз трибуну, на якій перебувало міське керівництво на чолі з мером та заступники глави держадміністрації.

Після закінчення ходи міліція затримала кількох учасників демонстрації "для встановлення особистості", однак відпустила за кілька годин, не висунувши жодних обвинувачень. При цьому правоохоронці поводилися коректно, додав Луценко "Вони не змогли придумати, що нам інкримінувати, оскільки була заявка про нашу участь у заходах", - зазначив він.

"Обласне керівництво прогавило зміну голови Донецької парторганізації СПУ", - пояснив недільні події Луценко.