Під варту взято двох винних у львівській катастрофі

Середа, 7 серпня 2002, 19:21
Запобіжний захід взяття під варту обрав військовий суд Львівського гарнізону для керівника демонстраційних польотів на львівському аеродромі "Скнилів" 27 липня, генерала Анатолія Третякова та помічника керівника польотів, керівника польотів безпосередньо в зоні пілотування на авіашоу Юрія Яцюка.

Суд вважає обгрунтованими аргументи військової прокуратури і, оскільки Третякова підозрюють в здійсненні тяжкого злочину, за яке належить більше ніж 3 років позбавлення волі, клопотання прокуратури було задоволене.

Суддя Олександр Яременко заявив, що такий запобіжний захід обраний тому, що Яцюка звинувачують в здійсненні тяжкого злочину, що карається позбавленням волі терміном більшим ніж 3 роки.

За словами судді, Яцюка триматимуть в СІЗО Держдепартаменту з виконання покарань.

У свою чергу Яцюк заявив журналістам, що "у нього не було досвіду в керівництві польотами Су-27 на низьких висотах під час виконання фігур вищого пілотажу", тому його не можна було призначати керівником польотів в зоні безпосереднього пілотування.

Третяков і Яцюк підозрюються в "порушенні правил експлуатації літальних апаратів, що спричинило катастрофу й інші важкі наслідки" (ст. 416 КК). Після затримання підозрювані перебували у військовому ізоляторі тимчасового утримання.

Заступник Генерального прокурора України Олександр Атаманюк не виключає, що результатом роботи слідства, що встановлює всі обставини, причини і умови авіакатастрофи у Львові, може стати розширення кола осіб, причетних до неї.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ВИЙШЛО НА СВОБОДУ ЗАТРИМАНЕ ВІЙСЬКОВЕ КЕРІВНИЦТВО