Міліція потроху відпускає затриманих антикучмістів

Середа, 18 вересня 2002, 11:19
Опозиція володіє даними, що на цей момент випущено 12 з 64 представників опозиції, затриманих під час знесення наметів біля адміністрації президента України 17 вересня. Про це в інтерв'ю УНІАН повідомив член фракції БЮТ Анатолій Матвієнко.

Матвієнко зазначив, що зараз він має намір зв'язатись з міністром внутрішніх справ Юрієм Смирновим "для з'ясування повної картини".

Як повідомлялося, під час демонтажу наметів, встановлених 16 вересня опозицією в рамках акції протесту "Повстань, Україно!", правоохоронці затримали 64 учасників акції.

Начальник Центру громадських зв'язків столичного главку міліції Олександр Зарубицький повідомив, що 17 вересня відбулися судові засідання з розгляду справ щодо 64 затриманих під час демонтажу наметів у Києві.

Зарубицький не уточнив, які саме суди розглядали справи, але зазначив, що до усіх 64 осіб були застосовані адміністративні санкції. Дехто з них був відпущений, звільнення інших, за його словами, "справа декількох днів".

Як наголосив Зарубицький, у зв`язку з тим, що прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом перекриття вулиць, усі затримані повинні виступити свідками у цій справі і тому їх будуть відпускати під підписку про невиїзд.