Кожен четвертий українець проти "дискримінації" Кучми у НАТО

Субота, 16 листопада 2002, 14:35
Майже третина громадян України (28,34%) вважає, що країні слід розвивати співробітництво з НАТО, навіть у тій формі, в якій Україні було запропоновано.

Про це свідчать дані останнього опитування суспільної думки, проведеного фірмою "Социс". Усього було опитано 2000 осіб у всіх регіонах України.

24,7% переконані, що Україні взагалі не слід розвивати відносини з НАТО, 21,65% думають, що продовжувати співробітництво з альянсом Україні потрібно, однак у ситуації, яка склалася, необхідно "висловити протест у зв'язку з дискримінацією президента України".

При цьому 25% не змогли вибрати жоден з варіантів відповіді на питання, як повинна реагувати України на рішення Ради НАТО не запрошувати президента Леоніда Кучму на саміт альянсу до Праги, обмежившись запрошенням для глави МЗС.

Відповідно до опитування, більшість прихильників першого варіанта відповіді (потрібно продовжувати співробітництво з НАТО, навіть у запропонованій формі) проживають у центральних регіонах України. Більшість супротивників співробітництва з альянсом - на півдні країни.

Інтерфакс-Україна