2003 рік – рік без Бі-бі-сі, "Свободи" і "Німецької хвилі"?

Вівторок, 5 листопада 2002, 15:56
З 1 січня 2003 р. українські телерадіокомпанії не матимуть права ретранслювати програми іноземних ЗМІ без ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Як повідомляє прес-служба Нацради, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення прийняла рішення "Про приведення ліцензійної діяльності телерадіокомпаній, що використовують програми (передачі) іноземних мовників у відповідність до законодавства України".

Згідно з даним рішенням, телерадіокомпанії, що ретранслюють програми (передачі) іноземних мовників, мають подати до Національної ради заяву про видачу ліцензії на ретрансляцію програм (передач) іноземних мовників.

Для отримання ліцензії Національної ради на ретрансляцію програм (передач) іноземних мовників телерадіоорганізації повинні подати до Національної ради: заяву про видачу ліцензії на ретрансляцію програм (передач) іноземних мовників; угоду на ретрансляцію програм (передач) іноземних мовників з правовласниками програм; узгоджену сітку мовлення із зазначенням часу та обсягів ретрансляції.

Національна рада зобов'язала телерадіокомпанії, що ретранслювали програми (передачі) іноземних мовників, в термін до 1 січня 2003 р. привести свою діяльність у відповідність до даного рішення та норм законодавства України.

УНІАН