У керівництві СДПУ(О) не обговорюють президентство Медведчука

Середа, 22 січня 2003, 13:32
Керівні органи СДПУ(О) ще не обговорювали можливість балотування Віктора Медведчука на посаду президента. Про це повідомив журналістам член політбюро партії, народний депутат Микола Песоцький.

"У політбюро, політраді ніколи не обговорювалася тема, чи буде балотуватися Віктор Медведчук", - сказав він. Песоцький припустив, що до літа 2003 з тим, чи брати участь у президентських виборах, визначаться не тільки Медведчук, але й інші кандидати.

Член політбюро СДПУ(О) також наголосив, що рішення про висунення Медведчука має ухвалювати з'їзд партії.

Він сказав, що зараз рейтинг лідера соціал-демократів сягає 8%, і він вище, ніж у Олександра Мороза. У деяких південних і східних регіонах показник Медведчука складає близько 14%, додав він.

Як відомо, раніше президент Кучма заявив, що Медведчук не буде балотуватися на виборах-2004.

Коментуючи політичну реформу, Песоцький сказав, що СДПУ(О) підтримує її найпослідовніше з усіх парламентських сил. Він також припустив, що "Наша Україна" саботуватиме перерозподіл повноважень на користь Верховної Ради, виходячи з президентських перспектив Ющенка.

Відповідаючи на питання журналістів, депутат розповів, що фракція СДПУ(О) вноситиме свій законопроект про зміну системи влади. Серед іншого пропозиції включатимуть пропорційні вибори не тільки до парламенту, але і до сільських, міських та обласних рад.

"Українська правда"