Україна хоче віддати свої трубопроводи у концесію?

Середа, 29 січня 2003, 12:58
Кабінет Міністрів України на засіданні в середу планує затвердити проект поправок до закону "Про концесії", що передбачають можливість передачі у концесію нафтових магістральних трубопроводів.

"Це буде сприяти інтеграції України в систему міжнародних нофтотранспорних коридорів, прискоренню їх завантаження і позитивно вплине на стабілізацію ринку нафти і нафтопродуктів", - заявив прем'єр-міністр Віктор Янукович, відкриваючи засідання уряду.

Раніше Україна неодноразово заявляла про намір залучити до участі у консорціумі з управління нафтопроводом Одеса - Броди зарубіжних партнерів.

Будівництво цього нафтопроводу протяжністю 674 км, діаметром труб 1020 мм і нафтотерміналу "Південний" (Одеса) завершено у 2001 році. ВАТ "Укртранснафта" вивчає ідею створення єдиного консорціуму з управління нафтопроводом від Одеси до Гданська (Польща), до складу якого можуть увійти нафтопровід Одеса - Броди і термінал "Південний", а також ділянка трубопроводу Полоцьк - Гданськ і перевалочний комплекс у Гданську.

Пропускна спроможність першої черги української частини нафтопроводу становитиме 9-14,5 млн. тонн нафти у рік.

Інтерфакс-Україна