Міжнародна експертиза виключає насильницький характер смерті Коломійця

Середа, 12 лютого 2003, 13:30
Результати міжнародної експертизи тіла директора інформаційного агентства "Українські Новини" Михайла Коломійця, що була проведена в Києві, виключають насильницький характер його смерті.

Про це журналістам повідомив заступник начальника головного слідчого управління Генеральної прокуратури Василь Черников.

За його словами, експертиза не знайшла ознак стороннього втручання у загибель Коломійця.

Черников додав, що французький експерт Жан Риволі та білоруський експерт, що брав участь в експертизі, вже підписали її результати.

За його словами, зараз у слідства немає підстав вважати, що Коломієць був вбитий або доведений до самогубства.

Черников додав, що прокуратура Києва, що проводить розслідування цієї справи, призначила судово-психологічну експертизу Коломійця, яка буде проведена на підставі свідчень його знайомих і тих, хто його бачив, а також матеріалів, зібраних під час розслідування справи.

За словами Черникова, кримінальна справа з розслідування обставин смерті Коломійця найближчим часом буде завершена.

З 21 жовтня 2002 року Коломієць раптово припинив керувати справами агентства, а 30 жовтня його тіло було знайдено повішеним біля Молодєчно в Бєларусі і поховано як неопізнане.

Проведена правоохоронними органами Бєларусі експертиза тіла Коломійця заперечує стороннє втручання у його загибель.

Після ексгумації й опізнання тіло Коломійця було доставлено до Києва і поховано.

Генеральна прокуратура у зв'язку зі смертю Коломійця порушила кримінальну справу за статтєю "доведення до самогубства".

Представники Ліги економічних журналістів на початку лютого закінчили розслідування в Білорусі обставин загибелі Коломійця і не знайшли незаперечних доказів застосування до Коломійця фізичної сили.

Ліга також заявляє, що деякі обставини не дозволяють виключити версію убивства, зокрема, психологічного тиску, що могло призвести до самогубства.

Українські новини