Омельченко "не чув" від Кучми, що йому треба йти у відставку

Вівторок, 3 червня 2003, 17:47
Київський міський голова, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Омельченко заявляє, що не має наміру йти зі своєї посади.

Як зауважив мер столиці в інтерв'ю журналістам, він "не чув від президента, що Омельченко має залишити свій пост". "Президент сказав, що є закони, і треба їх виконувати", - сказав він.

При цьому Омельченко зауважив: "Я згоден з президентом і кажу, що кожен громадянин на території держави, де знаходиться, має жити за Конституцією. Народні депутати, президент і міські голови - це всенародно обрані особи, і вікового цензу для них немає".

Омельченко також підкреслив, що як міський голова Києва, він обраний до березня 2006 року. "Я маю довіру киян на рівні 73% голосів, - сказав він, - і тому буду виконувати їх волю, поки цей відсоток буде підтверджуватися як опитуваннями, так і справами моїми особисто і моєї команди, тобто моїми заступниками і головами районів".

9 серпня Олександру Омельченку виповнюється 65 років. Відповідно до ст. 23 Закону "Про державну службу", "граничний вік перебування на державній службі становить 60 років для чоловіків і 55 років для жінок". Цей термін також може бути продовжений, але "не більш ніж на 5 років".

Омельченко водночас обіймає виборну посаду голови міськради, а її дана норма законодавства не стосується.

UNIAN

Читайте також:

У Кучми є два сценарії як звільнити Омельченка?

У 65 років Омельченко буде мером Києва. І немає "моральних" причин його міняти

"Розумово і фізично" Омельченко не готовий до пенсії

ЗЛЕНКО І ОМЕЛЬЧЕНКО БУДУТЬ ЗВІЛЬНЕНІ. І КУЧМА ЇМ НЕ ДОПОМОЖЕ