Омельченко хоче знати, хто з українських чиновників фінансував "Аль-Каїду"

Вівторок, 9 вересня 2003, 11:54
На початку роботи Верховної Ради України у вівторок депутати підтримали ряд запитів до прем'єр-міністра країни, генерального прокурора, глави Служби безпеки і міністра закордонних справ.

Зокрема, парламент підтримав запит члена фракції "Наша Україна" Михайла Косенюка до прем'єр-міністра Віктора Януковича. Депутат незадоволений відповіддю на запит про фінансування витрат, пов'язаних із проведенням всенародного обговорення законопроекту про внесення змін до Конституції України. За це рішення проголосували 120 народних депутатів з 418, що зареєструвалися в залі.

Депутати також підтримали запит члена фракції "Наша Україна" Миколи Томенка до прем'єра, що стосується гуманітарної допомоги Іраку і її фінансово-економічного обґрунтування. За запит проголосували 145 народних депутатів з 413, що зареєструвалися в залі.

Парламент підтримав запит члена фракції БЮТ Андрія Шкіля до прем'єра, глави СБУ, міністра закордонних справ з приводу відсутності реакції на порушення державного кордону України і захоплення гідровузла Дністровської ГЕС. "За" проголосували 110 народних депутатів із 432.

Парламентарії також підтримали запит члена фракції БЮТ Григорія Омельченка до генерального прокурора про притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб і державних діячів України за розкрадання державних коштів і перерахування їх іракській компанії, що фінансується членами міжнародної терористичної організації Аль-Каїда. За це рішення проголосували 132 народних депутати з 430.

Інтерфакс-Україна