Приватизацію "Криворіжсталі" розблокували. Гроші від її продажу підуть на кампанію Януковича?

Вівторок, 8 червня 2004, 20:07
Печерський районний суд своїм рішенням відмовив голові спеціальної парламентської контрольної комісії з питань приватизації Валентині Семенюк і громадянці Назаровій у розгляді їх скарг на процес корпоратизації й приватизації ВАТ "Криворіжсталь".

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі ФДМ.

"Печерський райсуд справу закрив, конкурсна комісія дотепер засідає", - сказав агентству прес-секретар Фонду Ніна Бурлюк у вівторок увечері.

Вона пояснила, що справа була передана з Голосіївського суду в Печерський за місцем перебування ФДМ.

За її словами, Фонд також подав клопотання в апеляційний суд, що подача скарг йде в розріз з чинним законодавством, тому що процедура повинна бути позовна, а не оскаржувальна.

Бурлюк також повідомила, що комісія в даний час описує заявки і визначає їх відповідність умовам конкурсу. "Роботи дуже багато, швидше за все сьогодні не закінчать роботу", - додала прес-секретар.

Раніше в інтерв'ю Українській службі Бі-бі-Сі голова Фонду держмайна Михайло Чечетов висловив упевненість, що Фонд найближчим часом розблокує рішення суду, яке призупиняє конкурс щодо приватизації "Криворіжсталі".

"Ми не боїмося ані політичних штормів, ані політичних цунамі – я так називаю те, що було по "Криворіжсталі" в парламенті. Ми це подолаємо. Я, як капітан приватизаційного корабля, триматиму штурвал твердою рукою та проведу це судно в фарватері загальнодержавних інтересів", - зазначив голова ФДМ.

"Ми боїмося рішення судів. Ми боїмося безпардонного втручання судів загальної юрисдикції, коли суди виступають на тій чи іншій стороні. Це як у футболі – коли суддя починає підігрувати тій чи іншій команді, він може зіпсувати футбольний матч. Таке було і по заводу імені Дзержинського, таке є і по приватизації "Криворіжсталі", - додав він.

Чечетов нагадав, що Фонд держмайна раніше звертався до Верховної Ради з проханням припинити можливість втручання в приватизаційні суперечки судів загальної юрисдикції, щоби такі ситуації розглядалися виключно в господарчих судах. Однак парламент не підтримав цього.

Чечетов також наголосив, що в розблокуванні конкурсу зацікавлені всі. "З одного боку, в серйозному інвесторі зацікавлене саме підприємство "Криворіжсталь", яке хотіло б отримати перспективу розвитку", - сказав він.

"З іншого боку, держава зацікавлена в отриманні грошей до бюджету. І, як я вже сказав це на нараді в прем'єр-міністра, уряд виступатиме з ініціативою перед парламентом з тим, аби половину грошей, які надійдуть від приватизації "Криворіжсталі", скерувати на погашення заборгованості по зарплаті. Цей борг на сьогодні в Україні становить 2.1 мільярди", - зазначив голова ФДМ.

Як повідомлялося, ФДМ у вівторок затримав відкриття заявок приблизно на 5 годин через подачу скарги Семенюк і громадянкою Назаровою у Голосіївський суд. Вони оскаржили інформаційне повідомлення ФДМ про оголошення конкурсу й накази Фонду про затвердження плану розміщення акцій і додаткових умов конкурсу з продажу "Криворіжсталі".

Читайте також:

Приватизацію "Криворіжсталі" розблокують маніпуляцією із судами?

Суд заборонив приватизувати "Криворіжсталь". Тимчасово

"Криворіжсталь" рятуватимуть від Пінчука й Ахметова через суд

"Криворіжсталь" таки дістанеться Пінчуку і Ахметову?

Працівники "Криворіжсталі" завалили Чечетова проханнями продати їх місцевим олігархам

Ющенко виступає проти приватизації "Криворіжсталі" "чуками"

"Інтерпайп" і "донецькі" об'єдналися, щоб купити "Криворіжсталь"?