Фашистський марш "за Ющенка" перенесли

Субота, 31 липня 2004, 14:17
Партія "УНА" перенесла свій з'їзд, який мав відбутися у Києві в суботу, 30 липня.

Як повідомляє прес-центр "УНА", з'їзд перенесено "у зв’язку з напруженим вишколом особового складу регіональних структур Української Національної Асамблеї".

"УНА" зазначає, що з’їзд перенесений на кінець серпня цього року, однак "про дату, місце і час проведення буде повідомлено додатково".

Як відомо, напередодні із вимогою до влади заборонити з’їзд "УНА" виступила коаліція "Нашої України" та БЮТ. Вони звинуватили "УНА" у провокаціях та розпалювальні міжнаціональної ворожнечі.

Коаліція за Ющенка вимагає від влади "заборонити в столиці проведення маніфестацій, стилізованих під нацистські, із застосуванням відповідної символіки та гасел".

Раніше "УНА" вже провела у Києві "парад" під прапорами, стилізованими під нацистські. Його учасники скидали на гітлерівський манер руку. В кінці цього дійства було оголошено про підтримку Віктора Ющенка на виборах президента. Сам лідер "Нашої України" відмежувався від їхньої підтримки.

Коаліція за Ющенка заявила, що "замовником небезпечних провокацій є передвиборча команда Кучми-Януковича-Медведчука", а офіс "УНА" розташований "з тильного боку адміністрації президента".

"Українська Правда"

Читайте також:

ЮЩЕНКО ПОПЕРЕДИВ ЯНУКОВИЧА: фашистська акція "УНА" на його совісті