Щоб пошвидше запустити PR Януковича, Кабмін зібрали у суботу

Субота, 18 вересня 2004, 15:28
У суботу на засіданні Кабміну під головуванням першого віце-прем’єра Микола Азаров ухвалено постанову, за якою мінімальна пенсія встановлюється на рівні прожиткового мінімуму.

Передбачається виплата з 1 вересня адресної допомоги до пенсії тим непрацездатним, чия пенсія сьогодні менша за прожитковий мінімум у 284 гривні.

Як повідомляє прес-служба Мінфіну, також будуть проводитись доплати у розмірі 152 гривні пенсіонерам, хто отримує пенсії за віком, але із меншим трудовим стажем, передбаченим законодавством (для чоловіків – 25 років, для жінок-20).

Постановою також передбачена адресна допомога інвалідам з дитинства.

Зокрема, інваліди з дитинства 1 та 2 групи, які отримують сьогодні відповідно 93 та 69 гривні, будуть отримувати доплату у розмірі 191 та 115 гривень, що підніме рівень їх доходу до прожиткового мінімуму у 284 гривні.

Для інвалідів з дитинства третьої групи (обмежено працездатних) передбачена доплата 152 гривні до пенсії.

Усі ці події Азаров назвав "другим етапом пенсійної реформи".

"На першому етапі завданням пенсійної реформи було створення страхового пенсійного забезпечення та уведення диференціації пенсій. Ми це завдання вирішили", - сказав Азаров.

"Більш ніж 3,6 мільйона непрацездатних громадян отримали суттєве підвищення пенсій, розмір яких перевищив 300 гривень. Протягом поточного року Уряд ще раз віднайшов ресурси та здійснив доплати пенсіонерам".

"І ось, врешті, ми приступили до другого етапу пенсійної реформи, на якому доводимо пенсії для непрацездатних громадян до рівня прожиткового мінімуму", - додав Азаров.

За словами Миколи Азарова, адресну дотацію отримають понад 11 мільйонів пенсіонерів, а її забезпечення обійдеться державі у 1,1 мільярда гривень щомісячно.

До кінця року на ці заходи буде витрачено 4,5 мільярда гривень: 4 мільярди - з Державного бюджету, 500 мільйонів гривень виділить Пенсійний фонд.

Читайте також про останній передвиборчий PR Януковича на темі підвищення пенсій:

Кучма звільнив винного за провал піару Януковича

Передвиборча кампанія виродилася у фарс