Ідею економічних санкцій проти Кучми підтримують не тільки в США

П'ятниця, 1 жовтня 2004, 11:56
Законопроект, зареєстрований у Конгресі США про санкції проти українського керівництва у разі недемократичних виборів, відображає загальне занепокоєння міжнародної спільноти щодо проведення президентських виборів в Україні.

Таку думку висловив в ефірі "5-го каналу" посол Канади в Україні Ендрю Робінсон.

"Я вже тут пригадував Парламентську Асамблею, Євросоюз, Канаду та Конгрес Сполучених Штатів. Ми всі працюємо з одним обсягом інформації, ми працюємо у відповідності до вимог нашого уряду, і проводимо моніторинг виборів разом усі країни", - сказав посол.

За його словами, моніторинг триває з початку цього року як на регіональному, так і на місцевому рівні.

"Я маю на увазі, вибори в Донецьку, в Одесі, в Полтаві, і тому дуже велика кількість інформації якраз і існує в рамках міжнародної спільноти, і саме тому наші заяви і наші занепокоєння мають подібний же зміст", - сказав Робінсон.

"І тому й інших країн, як і наша країна, вони зробили такі заяви. Але, як я вже сказав, все-таки ми сподіваємося, що все ще залишився час для того, щоб змінити природу самої кампанії, у нас залишилося все-таки п’ять тижнів ще", - зазначив посол.

Водночас він наголосив, що "виборча кампанія в такому вигляді, як вона зараз виглядає, ставить під ризик саме поняття вільних і справедливих виборів".

Посол відзначив, що немає повної об’єктивності з боку державного каналу "УТ-1" і висловив сподівання, що будуть вжиті якість кроки для покращення об’єктивності інформації.

Як відомо, раніш Робінсон зробив заяву від імені уряду Канади з закликом дотримання демократичних норм під час виборчої кампанії, зокрема вказувалося на упереджене висвітлення її на центральних каналах.

Після цього український МЗС виступив з різкою критикою на адресу посла Канади.

Конгресмен Дана Рорабахер вніс до Конгресу США законопроект, що передбачає економічні санкції проти українського керівництва держави в разі недемократичних виборів, який передбачає, зокрема, заборону в'їзду до США, замороження рахунків та невидачі позик.

Читайте також:

США ГОТУЮТЬ КУЧМІ ВАРІАНТ ЛУКАШЕНКА

МЗС влаштував розборки з послом Канади в дусі епохи Брежнєва

Канада передбачає недемократичні вибори в Україні. Через "темники"