Нова фашистська хода за Ющенка – біля Десятинної церкви?

П'ятниця, 1 жовтня 2004, 18:19
Представники "Нашої України" попереджають про нову провокацію, яку організовує партія "УНА" проти Віктора Ющенка

За словами депутата Володимира Бондаренка, 2 жовтня біля Десятинної церкви планується акція "присяга на вірність Ющенку".

Депутат сказав, акція відбудеться "за спонсорської, інформаційної та організаційної підтримки влади".

Як стало відомо Бондаренку, провокатори матимуть символіку Ющенка та фашистські символи.

Прийняття лжеприсяги супроводжуватиметься ксенофобськими та антиросійськими гаслами, "які будуть акуратно записані "Інтером", "1+1", Першим Національним каналом та російськими ЗМІ".

Бондаренко пояснив, що ця акція – одна з низки запланованих провокацій, які періодично створюються за єдиним сценарієм спеціально, щоб створити "картинку" для ЗМІ, "підконтрольних Медведчуку та Януковичу".

Також ці інформаційні приводи використовуються російськими ЗМІ, які будуть "страхати глядачів привидом націоналізму".

"Останнім часом у цю гру втягнувся і сам Віктор Янукович, який безпідставно пов’язав "яєчний замах" з націоналізмом", - додав Бондаренко, який є керівником київського штабу Ющенка.

Бондаренко відзначає дивну реакцію правоохоронців на порушення закону: "На жаль, органи, які повинні були би запобігати розпаленню міжнаціональної ворожнечі, сприяють цим заходам і охороняють їх. Зокрема, СБУ, МВС, Генеральна прокуратура, а також їх регіональні відділення не можуть не знати про це дійство".

На думку депутата, багато подібних задумок "виходять з одного центру по наданню ведмежих послуг Україні, куди входять одночасно Медведчук і Медвєдєв".

"Крім того, Марат Гельман і Гліб Павловський – відомі провокатори, які розробляють такого типу акції, - скоріш за все, були консультантами і по "яєчній афері" Януковича", - сказав Бондаренко, слова якого наводить сайт штабу Ющенка.