Дружина Ющенка забере козир його опонентів

Субота, 2 жовтня 2004, 16:47
Дружина лідера "Нашої України" Катерина Ющенко має намір у найближчі дні подати документи для одержання українського громадянства.

Про це вона розповіла в інтерв’ю газеті "Дзеркало тижня"

"Я щаслива, що сьогодні живу в Україні, що повернулася на батьківщину. Я давно для себе вирішила прийняти українське громадянство. Юристи ще 1999 року сказали, що для цього треба прожити в Україні постійно п’ять років", - сказала вона.

"Адже раніше — до 1999 року — я перебувала тут лише за робочими візами. Відтоді, як у мене в Україні з’явилася сім’я, й пішов відлік мого постійного проживання. Я вже маю п’ять потрібних років. Тому буквально днями подаватиму документи для отримання громадянства України", - пояснила Катерина Чумаченко.

Вона додала: "Якби не ця історія з Віктором, я їх уже подала б, оскільки планувала це зробити на початку вересня. Мені дуже хотілося б, щоб на цій темі більше ніколи не спекулювали політичні опоненти мого чоловіка".

Американське громадянство Катерини Чумаченко постійно використовується опонентами Ющенка для доведення його залежності від США. В передвиборчому ролику кандидата в президенти Романа Козака також міститься такий закид.