Кушнарьов реально оголосив автономію Харківської області

Субота, 27 листопада 2004, 11:36
Ввечері 26 листопада надзвичайна сесія обласної ради, яка обрала головою ради губернатора Євгенія Кушнарьова, доручила йому терміново провести ідеї створення в Україні Східно-південної автономної Республіки.

Про це йдеться на офіційному сайті Януковича з посиланням на УНІАН.

"Доручити голові обласної ради, голові виконкому обласної ради Євгенію Кушнарьову координацію спільних дій щодо стабілізації громадсько-політичної ситуації в Україні з Верховною Радою Автономної Республіки Крим, Донецькою, Дніпропетровською, Запорізькою, Луганською, Одеською, Херсонською, Миколаївською обласними радами, Севастопольською міською радою і термінове обговорення з керівництвом вказаних рад питання про створення на базі цих регіонів Східно-південної Автономної Республіки", – таке рішення ухвалила сесія.

З цього дня Харківська обласна влада керуватиме місцевими управліннями Міністерства внутрішніх справ України і з питань надзвичайних ситуацій, припиняє переказувати гроші в державну казну, а свої дії погоджуватиме з іншими регіонами, які також підтримали Віктора Януковича.

Про це після позачергової сесії облради повідомив сам Кушнарьов.

Перед оприлюдненням заяви губернатор зібрав за закритими дверима керівників управлінь, підприємств, а також представників Нацбанку.

За декілька годин до цього на мітингу, який відбувся на площі Свободи в Харкові, Кушнарьов зі сцени сказав: "Ми поважаємо Західну Україну, але ми ніколи не гнутимемо свої спини перед Галичиною! Не вчіть нас жити! Я запевняю вас, що в Харківській області не буде ні донецької, ні львівської влади – буде тільки харківська влада!".

Кушнарьов також заявив, що готовий узяти на себе всю відповідальність за долю Харківської області.