КУЧМА ХОЧЕ НОВІ ВИБОРИ Й НЕ ДАСТЬ ПЕРЕГОЛОСУВАТЬ

Середа, 1 грудня 2004, 11:52
Президент України Леонід Кучма заявляє, що він, як і Віктор Янукович, не підтримує ідею переголосування 2-го туру виборів.

Виступаючи в середу на нараді з питань економічної ситуації в країні, Кучма нагадав, що звернувся із пропозицією провести повторні вибори глави держави.

Разом з тим, він підкреслив, що виступає категорично проти переголосування.

"Де є у світі третій тур виборів? Переголосування - це фарс. Я ніколи його не підтримаю, тому що воно антиконституційне", - відзначив президент.

Він також додав, що Янукович також не має наміру підтримувати ідею переголосування.

Кучма відзначив, що Янукович у середу не зустрівся з 200 депутатами, тому що "толпа не дозволила". "Так він у такій компанії у переголосуванні брати участь не буде", - сказав він.

Кучма вважає, що переголосування не є законним, і може мати форму лише опитування громадян. "Провести плебісцит? - нехай проводять, заборонити ми не можемо", - сказав він.

Президент вважає, що це буде ще одним неконституційним кроком опозиції після незаконної інавгурації Ющенка. "Будь ласка, ми заборонити не можемо, тільки з якою частиною України (провести плебісцит)?", - сказав Кучма.

Він закликав всі сторони до виваженості у пошуку виходу з політичної кризи.

"Я закликаю знову всі сторони цього процесу до виваженості, закликаю до того, що давайте подумаємо про наслідки, оскільки ті, хто виступають на площі, вони від цього не постраждають ніяк, а постраждають прості люди. Уже видно, що вони постраждають обов'язково", - сказав він.

Інтерфакс-Україна