Янукович навіть приблизно не пам’ятає, як казав Кучмі, що "судді подонки"

П'ятниця, 25 березня 2005, 10:39
Віктор Янукович не може пригадати тих розмов з президентом, які зафіксовані на плівках Мельниченка.

Про це він сказав в інтерв’ю газеті "День", коментуючи розслідування справи Гонгадзе та залучення до неї плівок Мельниченка.

"Я читав деякі фрагменти, де згадується моє ім’я. Щоправда, зі справою Гонгадзе вони аж ніяк не пов’язані. Якийсь короткий фрагмент, той, який я читав, нібито був зафіксований на цих плівках", - сказав Янукович.

На питання, чи означає це, що він не підтверджує факту такої розмови, Янукович відповів: "Я навіть приблизно не пам’ятаю цієї розмови...".

"У житті людина досить рідко може дозволити собі бути самою собою. Чесно кажучи, ще рідше це може зробити політик. Завжди треба думати про те, що я можу сказати, а що — ні. А потім конкретизувати щось, відновлювати в пам’яті дуже й дуже важко", - додав він.

На прохання прокоментувати розслідування справи Гонгадзе, Янукович зазначив, що "послідовність й управління перебігом слідства повинні визначати професіонали".

"І ніхто не має права коментувати фрагменти тієї чи іншої справи. А вже тим паче такої складної, як справа Гонгадзе. Політизація тут ніколи не піде на користь. У цьому моя позиція. Наскільки мені відомо, про це вже зараз говорять багато політиків і фахівців. Тому дуже важливо, щоб цей процес не посилювався", - додав він.

Коментуючи обвинувачення на адресу його уряду про те, що кудись були витрачені 17 мільярдів гривен, Янукович назвав їх "голослівними".

"Я ставлюся до цього як до голослівних обвинувачень (вони звучали й раніше, ще до виборів). Мовляв, у бюджеті можна кудись щось сховати. Увесь бюджетний процес — сам по собі прозорий. І якщо на рівні окремих виконавців бюджету десь і були якісь дрібні порушення, то таке трапляється при всіх урядах і від цього ніхто не застрахований", - сказав він.

"Але ніколи ні я, ні мій уряд не ставили собі на меті що-небудь сховати, або, тим більше, що-небудь украсти. Розмова про можливі порушення в бюджетній сфері завжди в нас була досить принциповою, і ми визначали завдання — весь бюджетний процес, доходну та витратну частини бюджету і їх виконання зробити максимально прозорими", - наголосив екс-прем'єр.

На питання, як він ставиться до реприватизації підприємств, Янукович відзначив, що "будь-які протизаконні дії повинні бути покарані".

На питання, чи підтримує він ідею, що власники "Криворіжсталі" повинні за неї доплатити, Янукович відповів:

"Якщо в процесі оцінки цього підприємства була порушена методологія, і це доведуть фахівці, експерти, суд, то, як кажуть, факти — вперта річ. Тим більше, якщо з цими висновками погодяться власники, то це їхнє право. Можливо, для цього й суди не потрібні. Але зараз коментувати це питання я вважаю передчасним".

Читайте також:

"Судді взагалі подонкі". Діалог Кучми і Януковича