Давидович не зможе зареєструвати Мельниченка депутатом

Четвер, 14 квітня 2005, 18:15
Голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Ярослав Давидович не бачить правових підстав для визнання Миколи Мельниченка народним депутатом за списком Соціалістичної партії.

Про це Давидович заявив у четвер, коментуючи в інтерв'ю журналістам рішення Європейського суду з прав людини, згідно з яким права Мельниченка були порушені у зв'язку з виключенням його із списку СПУ під час парламентських виборів 2002 року.

Давидович заявив, що процедура відновлення Мельниченка в списках СПУ сьогодні не визначена жодним діючим законом України.

В той же час голова ЦВК відзначив: "Якщо цинічно оцінювати це питання, то сьогодні все можливо".

Голова ЦВК зізнався, що на сьогодні він не уявляє собі, як можна провести процедуру відновлення Мельниченка у списках СПУ.

Давидович повідомив, що Законом "Про вибори народних депутатів" чітко визначено порядок формування виборчих списків. "Скажіть, як це зробити: когось вилучити, когось посунути?" - запитав голова ЦВК.

Давидович також вважає, що у випадку, якщо рішення про відновлення Мельниченка в списках СПУ буде ухвалено, то в Україні буде створено прецедент.

Раніше Євросуд з прав людини задовольнив позов Мельниченка щодо неправомірного його позбавлення права бути депутатом парламенту, обраного в 2002 році.

Як відомо, під час виборчої кампанії 2002 до Верховної Ради ЦВК відмовила включити Мельниченка до списку СПУ.

Мельниченко був внесений до виборчого списку партії під 15-м номером, але рішенням Верховного Суду йому було заборонено балотуватися.

Ліга

Читайте також:

Соціалісти віддадуть Мельниченку місце Семенюк або одного з губернаторів

Євросуд відмовив Україні, Мельниченко може стати депутатом?